betoncire-pijnacker.jpg

Hoe extra besparen op een gietvloer?

Een gietvloer heeft altijd al de reputatie gehad erg duur te zijn en dat is eigenlijk niet helemaal terecht, integendeel. Hoewel de gietvloer inderdaad iets duurder is dan verschillende alternatieven is het nog steeds goedkoper dan het laten aanleggen van natuursteen. Daarnaast is een gietvloer veel duurzamer waardoor het minder snel zal moeten worden hersteld of vervangen. Dit zorgt er voor dat u door het plaatsen van een gietvloer vooral op lange termijn aanzienlijk wat geld kunt besparen en dat zonder in te boeten op vlak van kwaliteit. Wilt u toch nog extra besparen op de plaatsing van uw gietvloer? Dan is dat geen enkel probleem! 

Een gietvloer zelf plaatsen

Een extra interessante manier om te kunnen besparen op een gietvloer is deze uiteraard zelf plaatsen. Veel mensen denken dat het plaatsen van een dergelijke vloer een zeer lastige opgave is, maar dat is zeker en vast niet het geval, in tegendeel. Een gietvloer plaatsen is zeer eenvoudig mogelijk en dat op nagenoeg alle oppervlakken. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat het oppervlak waar de vloer op gegoten zal worden niet alleen effen is, maar ook stofvrij. Heeft u hiervoor gezorgd? Dan is er geen enkele reden waarom u er niet voor zou kunnen kiezen om zelf uw gietvloer te plaatsen! 

Wat is een gietvloer? 

Gietvloeren zijn zoals de naam reeds laat vermoeden vloeren die gegoten worden. Niet zo lang geleden werden dit type vloeren hoofdzakelijk gebruikt voor industriële doeleinden, maar daar kwam verandering in toen duidelijk werd hoe interessant dit soort vloeren in een hedendaags interieur kunnen zijn. Dit neemt uiteraard niet weg dat het zonder probleem mogelijk is om een gietvloer ook in bijvoorbeeld uw garage te laten plaatsen. Het ontzettend duurzame en veelzijdige karakter van dit soort vloeren maakt ze namelijk inzetbaar in een zeer ruim aantal omstandigheden. 

Voordelen van een gietvloer

Aan het plaatsen van een gietvloer zijn heel veel interessante voordelen verbonden. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een gietvloer doorlopend mogelijk is in de hele woning. Dit wil zeggen dat het zeer eenvoudig mogelijk is om overal in huis dezelfde stijl te hanteren zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn. Daarnaast is een gietvloer ook naadloos en daardoor zeer eenvoudig te onderhouden, maar ook erg hygiënisch. Een andere niet onbelangrijk voordeel is de ongekende veelzijdigheid van dit type vloeren. In tegenstelling tot andere vloeren is het namelijk bij een gietvloer probleemloos mogelijk om deze in elk type interieur te integreren. Of u nu over een modern of klassiek interieur beschikt maakt wat dat betreft geen verschil.