beleggen voor beginners

Goedkoper beleggen met deze speciale actie

Met de huidige rente op een spaarrekening is het voor veel mensen niet meer interessant om je geld op een spaarrekening te zetten. Maar welke alternatieven zijn er om geld te verdienen met je spaargeld? Een goed alternatief is om te beleggen in aandelen.

Wat is beleggen in aandelen?

Een bedrijf, dat actief is op de beurs, verkoopt stukjes van het bedrijf in de vorm van aandelen. Met een aandeel wordt je dus in feite eigenaar van een (klein) gedeelte van een bedrijf. Het interessante is dat een bedrijf dividend op de aandelen kan uitkeren (dividend is een soort rente) en dat de koers van het aandeel kan stijgen. Maar let er op dat de koers ook kan dalen!

Hoe werkt het?

Aandelen worden op de beurs verhandeld. Elk land heeft zijn eigen beurs, bijvoorbeeld in Nederland de AEX en in de USA Wall Street. Via een broker kun je aandelen op de beurs kopen tegen de koers die op het moment van handelen geldt. Je moet je dus eerst bij een broker aanmelden om te handelen in aandelen. Dat klinkt spannender dan het klinkt want dit kan bij de meeste banken. Er zijn ook onafhankelijke brokers zoals DeGiro en BuxZero.

Extra voordelig om nu in te stappen

Heb je nog geen broker? Dan is het nu extra voordelig om bij DeGiro te gaan beleggen. Tot en met september 2023 krijg je namelijk € 100,- tegoed als je begint met beleggen. Deze speciale actie, DEGIRO 100 euro actie genaamd, is alleen voor nieuwe klanten en geldt op de door jou betaalde transactiekosten. Deze krijg je tot € 100,- automatisch teruggestort.

Sparen of beleggen, wat doe jij?

Je hebt nu een beetje meer informatie over beleggen in aandelen. Lijkt het je interessant om in te stappen? Begin dan bij DeGiro en maak gebruik van de speciale actie. Zo ben je extra voordelig uit!