Online gokken, snel geld

Online gokken, snel geld?

Mis jij het voetbal vanwege de wedstrijden? Of ook vanwege de TOTO? Lees dan verder. Wij vertellen we je nooit wat jij moet doen of laten. Maar we zijn er wel om je te laten nadenken over geld, risico’s en mogelijke problemen.

“Ik gok al vanaf dat ik kind was, samen met m’n vader, en ik durf het bijna niet te zeggen. Maar ik denk dat ik al 10.000 euro verspeeld heb, terwijl ik maar 5.000 euro heb gewonnen.”  

In heel wat middelbare schoolklassen en mbo-klassen wordt met TOTO gegokt op voetbalwedstrijden. Misschien doe je het zelf ook graag, al is het maar met een paar euro per week. Misschien heb je ook al gemerkt hoe lastig het is om ermee te stoppen. 

Uiteindelijk verlies je

Het mooie van gokken is dat chille gevoel als je wint. Zomaar geld verdiend om leuke dingen te doen! Heerlijk toch? Bedenk wel dat gokken verslavend werkt. Je wilt al snel je verlies goedmaken door nog meer geld in te leggen. Op die manier kan je serieus in de problemen raken. Financieel en psychisch. Eén ding is zeker: de organisatoren van TOTO en andere (illegale) online kansspelen zijn uiteindelijk de enige echte winnaars. 

Gamen is soms gokken

In online games kun je lootboxes kopen, je weet wel, van die schatkistjes met extra’s. Of denk aan ultimate team-kaarten in FIFA. Ook dat is eigenlijk gokken, omdat je nooit weet wat je krijgt. Je kunt een ‘dure’ gadget krijgen, of helemaal niks, maar je betaalt sowieso. Gamen is ook een soort gokken. Wees je daar in elk geval goed van bewust, en denk een keer extra na voor je er geld aan uitgeeft.