Geldchecker

Hoe sluit je een interessante, goedkope autoverzekering af

Een goedkope autoverzekering willen we natuurlijk allemaal wel. Dit gezegd hebbende is het zo dat we tegelijkertijd ook willen dat de verzekering waar we gebruik van maken ons precies die dekkingen biedt waar we behoeften aan hebben. Die combinatie lijkt in de praktijk vrij lastig te zijn. Toch hoeft dat eigenlijk helemaal niet persé het geval te zijn, integendeel. Het afsluiten van een interessante autoverzekering tegen een beperkte verzekeringspremie is dan ook wel degelijk mogelijk. Er zijn op dit vlak een aantal niet onbelangrijke tips om rekening mee te houden. Benieuwd wat deze tips nu precies zijn? Je ontdekt ze allemaal door middel van de informatie hieronder op deze pagina.

Het uitvoeren van een vergelijking is altijd een must

Wil je graag een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten die je toch alle vereiste dekkingen weet te bieden? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je er eigenlijk helemaal niet van onderuit kan om een vergelijking uit te voeren. Van cruciaal belang om op dit vlak rekening mee te houden is echter dat je moet kiezen voor een vergelijking welke zo objectief mogelijk wordt uitgevoerd. Dat lijkt voor de hand liggend. In de praktijk blijkt dit echter zeker niet altijd zo te zijn, wel integendeel.

Indien je een vergelijking uit gaat voeren is het dus altijd van belang om na te gaan of de uitkomst daarvan wel echt als objectief kan worden bestempeld. Wanneer is dat nu precies het geval? Zeer eenvoudig. Dit is zo wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van de mogelijkheden die worden aangeboden door een objectieve vergelijkingssite. Voor deze website maakt het namelijk in principe niet uit bij welke verzekeraar je jouw verzekering gaat afsluiten. Dat is wel zo wanneer je gebruik gaat maken van een vergelijkingsmodule van een specifieke verzekeraar. In dat geval is het namelijk zo dat de verzekeraar in kwestie wellicht vooral diens eigen verzekering zal willen aanprijzen.

Welke rol speelt het eigen risico bij een goedkope autoverzekering?

Wanneer je echt de meest goedkope autoverzekering af wil kunnen sluiten dien je met absolute zekerheid ook rekening te houden met het eigen risico waarvan sprake is. Dat eigen risico zal in eerste instantie standaard worden bepaald door de verzekeraar. Dit heeft in de praktijk als gevolg dat er eigenlijk zelden bij stil wordt gestaan door potentiële verzekeringnemers. Dit gezegd hebbende is dat zeker niet de beste keuze, integendeel. Ervoor kiezen om het eigen risico ongemoeid te laten zorgt er immers in de praktijk voor dat je nooit zal kunnen rekenen op de meest goedkope verzekering.

Bij het bepalen van het eigen risico van de goedkope autoverzekering zijn er natuurlijk verschillende zaken waar je aandacht aan zal moeten besteden. Ondanks het feit dat je er dus zeker goed aan kan doen om ze te verhogen moet het immers gezegd dat je ze niet te hoog mag doen uitvallen. Gebeurt dat wel? Dan bestaat het risico dat je geconfronteerd kan worden met een eigen risico welke bij een schadegeval niet betaalbaar blijkt te zijn. Ook hier moet je uiteraard aandachtig voor zijn.

Waarom kan je de goedkoopste autoverzekering niet afsluiten?

Je kan nog zoveel moeite doen om een goedkope autoverzekering af te sluiten, de kans bestaat altijd dat je niet over de mogelijkheid beschikt om deze met de laagste verzekeringspremie af te sluiten. Dat is het gevolg van het feit dat er uiteraard rekening moet worden gehouden met nog een aantal andere relevante factoren. Denk wat dit betreft concreet aan deze:

  1. De technische specificaties van het voertuig dat moet worden verzekerd;
  2. Het schadeverleden waar de bestuurder van de auto over beschikt;

In eerste instantie wordt er door elke verzekeraar bij het toekennen van een goedkope autoverzekering (of niet) gecontroleerd van welk vermogen er sprake is bij de auto die moet worden verzekerd. Des te hoger dat vermogen is gelegen des te duurder de verzekeringspremie zal uitvallen. Men gaat er namelijk vanuit dat bij een groot vermogen de schade bij een ongeval aanzienlijk groter kan uitvallen. Daar valt uiteraard in de praktijk wel iets over te zeggen. Wil je dus met andere woorden absoluut kunnen rekenen op een goedkope autoverzekering? Dan zal je uiteraard wellicht willen kiezen voor het aankopen van een auto met een eerder bescheiden vermogen.

Welke invloed heeft het schadeverleden op een goedkope autoverzekering?

Zelfs wanneer je kiest voor het aankopen van een auto met een eerder beperkt vermogen is het nog steeds mogelijk dat je toch niet kan rekenen op de meest goedkope autoverzekering op de markt. Verantwoordelijk daarvoor is het schadeverleden welke van toepassing is voor de bestuurder van de auto. Heb je in het verleden reeds verschillende schadegevallen gehad waarbij er overduidelijk sprake was van een schuld die bij jou was gelegen? Dan zal dat altijd een negatieve impact hebben op de premie van je toekomstige autoverzekering. Het afsluiten van de meest goedkope autoverzekering zal in dat geval absoluut zeker een stevige uitdaging worden.

Ook deze tips helpen bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering

Doorheen deze pagina zijn er reeds verschillende interessante tips gegeven die ervoor kunnen zorgen dat je kan rekenen op het afsluiten van een lekker goedkope autoverzekering. Zo dien je er bijvoorbeeld met zekerheid voor te kiezen om een vergelijking uit te voeren. Hou er wat dit betreft wel rekening mee dat je met zekerheid kiest voor een objectieve vergelijking. Dit is echter niet alles. Daarnaast heb je immers ook al kunnen lezen hoe belangrijk het eigen risico wel niet kan zijn.

Naast bovenstaande tips is het zo dat er ook nog andere tips zijn waar je graag rekening mee zal willen houden. Wil je graag een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten bij Alpina Online Verzekeringen? Dan moet je natuurlijk altijd grondig voor jezelf bepalen aan welke dekkingen je echt behoeften hebt. Dat geldt voor alle duidelijkheid niet alleen maar voor de standaard verzekeringen. Dit geldt zeker ook voor de mogelijke aanvullende dekkingen waarvan sprake is of kan zijn. Bedenk je immers goed dat elke aanvullende dekking ook een bepaalde extra verzekeringspremie met zich meebrengt. Sta er dus altijd goed bij stil welke van deze aanvullende dekkingen voor jouw auto echt van belang kunnen zijn en welke niet.